≡ Menu

Vodnik za Nemčijo, prenočišča in novice

Nemčija ponuja veliko turističnih zanimivosti in priložnosti za krajše in daljše izlete. Na strani najdete različne predloge za potovanja in izlete po Nemčiji, prenočišča, znamenitosti, letalske karte in druge informacije.

V kolikor se nameravate odpraviti v Nemčijo, boste na njej našli potrebne podatke za oglede, spanje in druge zanimivosti.

Prenočišča v Nemčiji – hoteli in hostli

V večini primerov boste v Nemčiji potrebovali tudi kakšno obliko prenočišča, ki jih lahko enostavno najdete preko naše spletne strani, saj so na voljo v vseh nemških mestih.

Uporabite iskalnik, ki ga najdete spodaj in vpišite mesto, regijo ali kraj, ki vas zanima. Vpišite tudi datume in število oseb ter pritisnite Išči.
Booking.com
Na strani z rezultati se vam bodo prikazali prosti hoteli, hostli in apartmaji za izbrane datume, tako da lahko enostavno preverite ponudbo in cene. Gre za primerjavo cen prenočišč med različnimi ponudniki, tako da si zagotovite najnižjo ceno za izbrano sobo.

Dodatne informacije najdete na strani Hoteli ter pri različnih mestih  in regijah.

Turistični vodniki

Za raziskovanje Nemčije vam bo zraven informacij in podatkov, ki jih dobite na spletu in tje strani pomagal tudi turistični vodnik za predel Nemčije, kamor se odpravljate.

Na voljo je veliko število vodnikov za posamezne regije in mesta. Prav tako pa je na voljo za celo Nemčijo. Če se nameravate tja odpraviti več krat, je to odlična izbira. Preverite stran Turistični vodniki za več informacij.

Letalske karte

Glede na oddaljenost Nemčije, je veliko krat najboljša izbira letalska karta, razen če se odpravljate na Bavarsko, ki je še vedno dokaj blizu. Za večino drugih mest (Frankfurt, Berlin, Hamburg, Koln) pa je seveda bolje rezervirati letalsko karto in se odpraviti na tak način.

Na Letalske karte za Nemčijo najdete iskalnik poceni letov in lahko hitro preverite cene letalskih vozovnic do željenega mesta. Vpišite samo kraj in preverite najnije cene ali vpišite tudi datume in primerjajte cene v izbranih terminih.

Glavne znamenitosti Nemčije

Nemčija ponuja zelo veliko število znamenitosti. Veliko jih je povezanih z zgodovino, tudi drugače pa ima veliko krajev in mest, ki so vredni ogleda.

Na strani Znamenitosti Nemčije bomo zbrali nekaj znamenitosti, ki jih lahko vključite v svoj izlet po Nemčiji. Pomagajte pa si tudi s turističnimi vodiči. Veseli bomo tudi vaših povratnih informacij o znamenitostih in kako so vam bile všeč.

Druge informacije in dogodki

Občasno bomo na strani objavljali tudi druge informacije v povezavi z Nemčijo. To so lahko večji dogodki, prireditve, sejmi in razstave. Glede na to, da gre za turistično spletno stran, se bomo omejili na dogodke v povezavi s turizmom.

Tako si boste lažje pomagali pri organizaciji svojega izleta ali potovanje po Nemčiji.